Фамилно членство

Програмата за Фамилно членство дава възможност на членовете на една Фамилия да получат специални отстъпки в таксите,когато се присъединяват заедно към някой Лайънс клуб.

Kaкво ще Ви струва в пари и време да бъдете Лайън?

Повечето Лайънс клубове се срещат веднъж или два пъти месечно като  повечето от тях имат гъвкави формати и графици. Тъй като ще участвате като доброволец заедно със семейството си, това ще бъде време, активно прекарано с Вашите деца, братя, сестри и др.членове на семейството Ви. Вие може да отделяте толкова време за Лайънс, колкото пожелаете и съобразно личния си график.

 

Колко струва членството в ЛК?

Има еднократна символична встъпителна вноска и умерени годишни членски такси. Лайънс Интернешънъл е първата доброволческа организация , която предлага фамилен план с  редуциране на вноските. Вие може да научите повече, като посетите нашия уеб сайт www.lions.bg и разгледате ФОРМУЛЯРА ЗА ФАМИЛНО ЧЛЕНСТВО по долу. Децата и непълнолетните младежи не могат да членуват официално в Лайънс ( могат в Лео клубове), но клубовете със семейно членство ги канят за участие наравно с тях или им предлагат съпътстващи дейности.

 

Вашето Семейство може да осъществи промяната!

Когато Вашето семейство извършва Добротворство чрез Лайънс Клуб, то променя живота на другите към по-добро, като същевременно обогатява собствения си живот. Вие можете да промените живота на много семейства около Вас или по света, като запазите семейни спомени за цял живот.

 

Как семейството ми  може да се присъедини към Лайънс Клуб?

Лайънс Клубовете винаги търсят хора, които искат да осъществят промяна в Обществото. Свържете се с местния Лайънс Клуб или кажете на Лайънс приятел, че бихте искали да присъствате на тяхна среща или да участвате в тяхна хуманитарна акция, за да научите повече за тях.
Бихте могли да се съберете с приятели или членове от семейството, които споделят Вашите интереси да бъдат в полза на Обществото си и заедно да чартирате (регистрирате) нов Лайънс Клуб.
Обмислете създаването на Лайънс Клуб на работното Ви място (корпоративен ЛК) или клуб от хора със подобни интереси и хоби ,а защо не и изграден от семейства, чиито деца учат в едно училище или спортуват заедно. Ако Ваши родители или членове на семейството живеят в Дом за Пенсионери ,обмислете създаването на нов клуб там - това ще бъде страхотен начин различни поколения да се забавляват, че са заедно, докато помагат на другите в нужда.

 

Как семейството ми може да научи повече?

Посетете сайта на Асоциацията на Лайънс Клубовете в  България на www.lions.bg или Международния сайт www.lionsclubs.org. Там ще можете да прочетете за хуманитарната дейност на Лъвовете (членовете на Лайънс клубовете) по света и да научите повече за това как да се присъедините към или да създадете (чартирате) нов Лайънс клуб.

 

Семействата, които извършват ДОБРОТВОРСТВО заедно, се РАЗВИВАТ ЗАЕДНО!

Ако търсите нови, ЗАБАВНИ и полезни форми да прекарате време със СЕМЕЙСТВОТО си :
Бихте ли желали да работите заедно с други семейства по изграждането на детска площадка, почистване на речно корито или да раздадете храна на социално слаби хора?

Искате ли да покажете на Вашите деца чрез личен пример колко е важно  да даряваш от  времето и средства си, за да помогнеш на ближния?

Искате ли да се срещнете с други семейства за да ПОДОБРИТЕ мястото, в което живеете, да предложите медицинска помощ за опазване на зрението на Вашите деца или на децата в Африка?

Ако отговорът е ДА, присъединете  се към другите семейства в Лайънс клубовете, там, от където можете да правите положителна промяна в Обществото.

 

Защо да сме доброволци точно чрез Лайънс Клуб?
Вашето семейство може да постигне много повече, когато работи заедно с други съмишленици, отколкото само. Лайънс Клубовете предлагат много разнообразни хуманитарни общественозначими проекти в които да участвате. Можете заедно с Лайънс членове да работите по реализирането на нови проекти според Вашите интереси.


Кои са Лъвовете ?
Днешните Лъвове (лайънс членове) са жени, мъже и семейства, които извършват доброволна хуманитарна дейност, забавляват се заедно и споделят удовлетворението от това ,да помогнат на ближния в беда. Лъвовете са част от глобална мрежа, изградена от 1.3 милиона души от 200 държави, които работят заедно и споделят една мечта - да направят Света едно по-добро масто!

 

Какво може да прави семейството ми като е в Лайънс?
Какво можете да правите като членове на Лайънс ще зависи от реалните нужди на Вашето Общество и от интересите на Вашите членове. Примери:
•    Да организирате състезание с велосипеди под  надслов " Как да караме безопасно"
•    Раздаване на рециклирани очила
•    Да участвате в програмата за Младежки обмен и да срещнете много Лъвове от целия свят
•    Да Участвате в Международни Конвенци
•    Да засаждате дървета в парка
•    Да окуражите децата от Вашето училище да научат повече за Мира, чрез участие в  Конкурса на Лайънс "Плакат на Мира"
•    Да помогнете на децата си да се образоват относно опасността от дрога, алкохола, тъмната страна на нета и др.чрез програмата Lions Quesт
•    Да участват в Leo club - това е клуб за младежи от Вашето училище, където ще са ангажирани с добротворство
•    Да съберете използвани очила  за рециклиране.
•    Всичко друго, от което се нуждае Обществото Ви!

 

Обща информация:

Програмата за фамилно членство дава възможност на семейства да получат специални намаления в таксите, когато се включат в Лайънс Клуб заедно. Първият фамилен член ( глава на семейството) плаща пълният размер на годишната международната вноска от 43 USD, като последващите ( до четири ) члена от същото семейство заплащат само половината от нея в р-р на 21,50 USD

Програмата семейно  членство е отворена за  фамилни членове,които са:

  • годни за членство в Л.К;
  • вече членуват или се присъединяват към същия клуб;
  • Живеят в един дом и са свързани по кръвна линия,чрез брак или друга легална форма на връзка;

Обичайните семейни членове включват родители, съпрузи, лели и чичовци, братовчеди, дядовци и баби, осиновени деца и др. легални форми на попечителство.

Фамилното  членство е ограничено до пет квалифицирани членове от една фамилия,като новите клубове трябва да имат минимум 10(десет) члена,плащащи пълната годишна вноска. Няма изискване за обитаване на един и същи дом за членове на фамилията ,които са под 26 г. и следват висшето си образование или отбиват военната си служба

Коментари (0)

Вашият коментар :